Telefoonnummer

Meer informatie?
Bel 0512 362 622

Geschiedenis

Bij het Broekenhuis kan iedereen terecht, of het nu gaat om een broek of een ander kledingstuk of voor een bijzondere gebeurtenis, bij ons is altijd wel iets te vinden.
Eigenaar Jelle de Vries is als het ware met kleding opgegroeid. Afkomstig uit een boerengezin, bleek al spoedig dat dit het boerenwerk niet zijn voorkeur had en dat is nog zacht uitgedrukt. Na het behalen van het ULO-diploma kwam er een plaats vrij in de manufacturenzaak van D. Kooy ( Fa. R. Kok) in Surhuisterveen. Jelle de Vries kwam die plaats invullen. De volgende wergever werd Fa. van der Boom in Drachten.
Tussen de dagelijkse werkzaamheden door werd er 's-avonds een etaleurcursus gevolgd en drie jaar Handelsavondschool. Het textielbevret A en B werd gehaald via de Detex cursus. Fa. van der Boom verkocht de zaak aan Fa. Tempelman. Daar werkte hij samen met Kees Veenstra en die ging na verloop van tijd een eigen zaak openen als Broekenspecialist aan de Zuidkade in Drachten. Dat leek een voltreffer en als snel kwam Jelle in dienst bij zijn eerdere collega. Het werd een 8 jarige verbintenis en het klikte voortreffelijk. Jelle leerde alle kneepjes van het vak. Inmiddels waren er plannen om een eigen zaak te beginnen.
Op 2 januari 1978 werd er een kledingzaak aan de Dellen in Surhuisterveen geopend, in het tot winkels verbouwde oude melkfabriek ( zie luchtfoto in de etalage). In 1988 werd het geheel afgebroken om ruimte te maken voor nieuwbouw. Omstreeks het jaar 2000 is het gedeelte van de toenmalige schoenmakerijbij de zaak betrokken. Samen met zijn vrouw Hennie na 30 jaar nog steeds actief aan de Dellen 16 c/d.